Onze lessenreeksen Tango

In onze lessen richten we ons vooral op de sociale tango waarbij gedanst wordt in gesloten abrazo zoals gebruikelijk  in de traditionele tango-dansgelegenheden over de hele wereld.


Aanbod gericht naar elke danser en elk niveau

Met ingang van september 2020 heeft vzw Pasos de Brujas het luik opleiding volledig overgedragen aan vzw Barrio de Tango.

We hebben meerdere lessenreeksen met telkens een hoger niveau.  Omdat Argentijnse tango een dans is vanuit improvisatie, zijn onze lessenreeksen gericht op het aanleren van het ‘vocabulair’ van de tango en de connectie met de tangopartner.

Echt dansen leer je pas door veel te oefenen. We streven ernaar om onze cursisten op alle niveaus zo snel mogelijk op de dansvloer te krijgen.  Daarom bieden wij doorlopend tal van dansmogelijkheden aan.

Bij twijfel over het lesaanbod en het niveau willen we jou graag helpen om de formule te vinden die het best bij jouw behoeften aansluit. Stuur ons gerust een e-mail: info@barriodetango.be

Dit alles uiteraard met in achtname van de geldende coronamaatregelen en onder voorbehoud van strengere corona-maatregelen.

Starters

als je kan stappen, kan je tangodansen

Voor absolute beginners of voor zij die graag de basis willen hernemen. In deze lessen wordt het fundament gelegd, de basistechniek opgebouwd die een tangodanser nodig heeft.

Principiante

“it takes two to tango”

Voor cursisten die de startersreeks achter de rug hebben, die hun techniek verder willen uitbreiden en die zich meer en meer willen focussen op comfortabel samen-dansen.

Intermedio

 “ruimte geven dicht bij elkaar”

Voor cursisten die de basistechniek onder de knie hebben, die hun dans verder willen verfijnen en nood hebben aan materiaal waarmee ze op een dansavond aan de slag kunnen.

Half-gevorderden

tango is about connection and creativity, playing with music, space and each other”

Voor cursisten die minimaal drie jaar lessen achter de rug hebben en die reeds volop het sociale dansen aan het beleven zijn.

Gevorderden

“tango-a passion-a lifestyle”

Voor cursisten die het tango-virus te pakken hebben. Voor hen die klaar zijn om verschillende stijlen te proeven en nieuwe leraren toe te laten. Een tango danser is immers nooit volleerd: back to basic is een noodzakelijkheid en openheid voor verschillende stijlen een verrijking.

Lessenreeksen september-december 2020

De lessenreeksen omvatten 10 lessen van 75 minuten. Inschrijvingsgeld per persoon voor 10 lessen: € 105. 
€ 50 cash wordt betaald bij aanvang van de eerste les, € 55 bij aanvang van de zesde les.

Indien er voor meerdere lessen wordt ingeschreven per week, dan is er een korting van € 10 per lessenreeks.
Indien de danser was ingeschreven voor de winterreeks 2020 en dus door Covid-19 twee lessen verloren heeft, dan is er een korting van € 20. Deze korting worden verrekend bij de eerste betaling.

Dit alles uiteraard met in achtname van de geldende coronamaatregelen en onder voorbehoud van strengere corona-maatregelen.

Alle lessen en dansgelegenheden gaan door in de zalen van Barrio de Tango (site Oud St Jan).  

niveaustarters A
(absolute beginners)
starters BPrincipiante A en BIntermedio
lesgeversLode en DominiqueLode en DominiqueLode en DominiqueMarc en Ana
plaatsBarrio de TangoBarrio de TangoBarrio de TangoBarrio de Tango
uur19u1520u45A:19u15A:19u15
B: 20u45B: 20u45
weekdagmaandagmaandagdonderdagdinsdag
les 121 sep.21 sep.24 sep.22 sep.
les 228 sep.28 sep.1 okt.29 sep.
les 35 okt.5 okt.8 okt.6 okt.
les 412 okt.12 okt.15 okt.13 okt.
les 519 okt.19 okt.22 okt.20 okt.
les 69 nov.9 nov.12 nov.10 nov.
les 716 nov.16 nov.19 nov.17 nov.
les 823 nov.23 nov.26 nov.24 nov.
les 930 nov.30 nov.3 dec.1 dec.
les 107 dec.7 dec.10 dec.8 dec.

Voor onze gevorderde dansers hebben we een speciaal programma in petto. Elke eerste zaterdag van de maand bieden we jullie een kans tot intensieve training. Voor dit najaar (3 okt – 7 nov – 5 dec) met niemand minder dan Natalia en Agustin.