Corona maatregelen

Barrio de Tango volgt al anderhalf jaar de corona-maatregelen op de voet en doet al het mogelijke om jullie op een veilige manier met elkaar te laten dansen.

 

 • We dansen in grote ruimtes met goede ventilatie.
 • We stellen handgel en mondmaskers ter beschikking voor hen die er nood aan hebben.
 • Wij vragen uitdrukkelijk dat dansers die zich niet goed voelen, symptomen hebben van een luchtweginfectie of verhoogde temperatuur, thuis blijven.
 • We vragen dat iedereen die binnenkomt in het gebouw een mondmasker draagt en zich registreert bij het onthaal of de lesgevers.
 • Vanaf het moment dat je zit en ook wanneer je de dansvloer betreedt kan/mag het mondmasker af. Het dragen van een mondmasker tijdens het dansen zelf is immers niet verplicht. Maar wie zich veiliger voelt met een mondmasker kan het gerust aanhouden.
 • Wisselen van danspartner is niet verplicht maar de verantwoordelijkheid van elke individuele danser. Alle respect voor dansers die liever alleen met eigen partner dansen.
 • Doordat de meeste van onze activiteiten de grens van 50 deelnemers niet overschrijden zijn we niet verplicht een CST pas controle te doen.

  Wij willen daarbij tevens benadrukken dat we als organisatie niet gelukkig zouden zijn mochten we iemand moeten discrimineren. Iedereen is en blijft welkom ongeacht rang, stand, huidskleur, leeftijd, geaardheid, vaccinatiestatus of dansvaardigheid.

  De tango wereld is immers een wereld van connectie, van verbinding met mensen die dezelfde intentie hebben en dezelfde gemeenschappelijke taal spreken nl de tango-dans.
  En daar willen wij blijven voor gaan. Zeker nu we voortdurend gedwongen worden te denken en handelen in polariteiten, kiest Barrio de Tango bewust voor het middenveld.

  Wij hopen vanuit dit middenveld de tangodans levend te houden en de uitersten weer een beetje met elkaar te kunnen verbinden.