Expo

Kunstenaar in de kijker 2022
Martina Träger hing in onze zaal een tentoonstelling van haar werken op.

Kunstenaar in de kijker 2019
Expositie van gast-artieste Martine Vyvey – Art in Motion 

Alegria schilderij (Tango koppel)
Geschilderd door de hand van onze huisartieste Frida Becu, waarvoor wij haar oneindig dankbaar zijn!

MartinaKunstenaar in de kijker
Expositie van gast-artieste Martina Träger – Embrace, an act of beaty
Contact: +32 (0)474 33 01 80 – martina.trager@gmail,com

Hier in deze reeks verdwijnt het originele beeld van de  foto in een collage. Door andere elementen (acryl, inkt, enz.) samen te brengen en het toepassen van transparante kleurlagen, ontstaat er steeds een nieuwe beeldcompositie. Zij geniet van de  vrijheid om te experimenteren.

Voor haar  een zoektocht.
Voor de toeschouwer een proces van waarnemen.

Het ‘verhaal’ in mijn werk.

Iets nieuws of iets bijzonders doet zich vanzelf voor. Je mag daar niet bewust naar streven. Trouw blijven aan je eigen aanvoelen over je werk. Durven buiten de lijntjes kleuren, niet ‘safe’ spelen, voor het experiment gaan, op zoek naar evenwicht tussen vorm en inhoud.

Geboren in Berlijn (D), wonen en werken in Brugge (B)

Vanaf 1986 actief in de vrije kunsten. Ze deed haar kennis op in verscheidene disciplines binnen de beeldende kunsten.
Figuratie is meestal aanwezig maar wordt geabstraheerd.
Ze noemt haar werk dan ook “non-abstract”
Ze vertrekt vanuit een media in haar dagelijks leven, een persoonlijke beleving, een observatie.

Individuele tentoonstellingen in binnen en buitenland.
Deelname aan tal van groeps- en  thema tentoonstellingen.

Studie
    Hoger kunstonderwijs, Finaliteit Beeldende Kunsten.
Galerie
    http://www.belgian.art
Instagram
    martina_trager_artist
Website
    https://www.artmajeur.com

Kunstenaar in de kijker
Expositie van gast-artieste Martine Vyvey – Art in Motion – zomer 2019

Beweging is een fundamenteel gegeven in het ruimtelijk werk van de Oostendse beeldhouwster Martine Vyvey. De ritmiek van het menselijk lichaam heeft haar steeds intens geboeid en ligt aan de basis van haar huidige werken in cortenstaal en brons.
Aanvankelijk schetste zij in prille tekeningen de menselijke ritmiek, het dansen, in opdracht van de Memorial Van Damme. Die schetsen werden sculpturen. Die sculpturen, die aanvankelijk hoofdzakelijk beeldende benaderingen van beweging waren, zijn gaandeweg uitgegroeid tot merkwaardige, aangrijpende en intrigerende beelden waarin het menselijk lichaam domineert, maar dan wel als weergave van een gedachte, als het tastbare en zichtbare van bedenkingen omtrent onze maatschappij die vaak de allure van een aanklacht aannemen.
Zo versmelten beeld en gedachte op harmonische en uitgerekte wijze in elkaar en wordt de kijker geconfronteerd met een elegant ruimtelijk gegeven dat een veelzeggende titel draagt.

Chaos, Wilskracht, Levensdans, Invite me to dance, en andere , het zijn allen recente werken die de inzet van de kunstenares oproepen en haar maatschappijkritische ingesteldheid reveleren. Martine Vyvey is erin geslaagd om zich als kunstenares duidelijk te profileren en een stijl te ontwikkelen die haar kenmerkt en die door de kijker, ook de kritische en veeleisende, bijzonder wordt gewaardeerd. Haar figuren zingen in de ruimte, uitgerafeld en langgerekt, sierlijk en door betekenissen en sensibiliteit geladen. Haar sculpturen zijn lichtvoetig en trillen in de wind. Soms bewegen zij effectief in het ritme van de wind en onderstrepen aldus bijkomend wat in de titel is opgeborgen.
(Hugo Brutin 2018 )