Onze lessenreeksen Tango

In onze lessen richten we ons vooral op de sociale tango waarbij gedanst wordt in gesloten abrazo zoals gebruikelijk  in de traditionele tango-dansgelegenheden over de hele wereld.


Aanbod gericht naar elke danser en elk niveau

We hebben meerdere lessenreeksen met telkens een hoger niveau.  Omdat Argentijnse tango een dans is vanuit improvisatie, zijn onze lessenreeksen gericht op het aanleren van het ‘vocabulair’ van de tango en de connectie met de tangopartner.

Echt dansen leer je pas door veel te oefenen. We streven ernaar om onze cursisten op alle niveaus zo snel mogelijk op de dansvloer te krijgen.  Daarom bieden wij doorlopend tal van dansmogelijkheden aan.

Bij twijfel over het lesaanbod en het niveau willen we jou graag helpen om de formule te vinden die het best bij jouw behoeften aansluit. Stuur ons gerust een e-mail: info@barriodetango.be

Dit alles uiteraard met in achtname van de geldende coronamaatregelen.

Beginners

als je kan stappen, kan je tangodansen

Voor absolute beginners of voor zij die graag de basis willen hernemen. In deze lessen wordt het fundament gelegd, de basistechniek opgebouwd die een tangodanser nodig heeft.

Principiantes – Intermedio 

“it takes two to tango”

Voor cursisten die de startersreeks achter de rug hebben, principiantes met twee, drie jaar ervaring die hun techniek verder willen uitbreiden en die zich meer en meer willen focussen op comfortabel samen-dansen.

Intermedio

 “ruimte geven dicht bij elkaar”

Voor cursisten die de basistechniek onder de knie hebben, al minimum twee jaar les volgen en een regelmatige bezoeker is van onze midweekmilonga.

Half-gevorderden

tango is about connection and creativity, playing with music, space and each other”

Voor cursisten die minimaal drie jaar lessen achter de rug hebben en die reeds volop het sociale dansen aan het beleven zijn. Het accent gelegd op verfijning in de beweging en het integreren van muziek in de dans om zo steeds meer te kunnen improviseren endansen met wisselende partners. 

Gevorderden

“tango-a passion-a lifestyle”

Voor cursisten met minstens vijf jaar ervaring die het tango-virus echt te pakken hebben. Voor hen die klaar zijn om verschillende stijlen te proeven en nieuwe leraren toe te laten. Een tango danser is immers nooit volleerd: back to basic is een noodzakelijkheid en openheid voor verschillende stijlen een verrijking.